Канадци взеха импресариото от Брезнишко И. Григоров за собственик на европейски фабрики за вратовръзки след шега на Шкумбата

Наскоро импресариото от брезнишкото село Горна Секирна Иван Григоров и известният български комик Димитър Туджаров – Шкумбата се завърнаха от двуседмично турне в Канада. В най-голямата по площ държава в Северна Америка доайенът в родния шоубизнес от Брезнишко е имал куриозен случай в един от хотелите, където отседнали с Шкумбата, предаде репортер на Zapadno.com.

Българите отлетели за Канада на 15 март със самолетен полет през Австрия, тъй като няма директни полети от страната ни до презокеанската държава. Турнето било организирано в рамките на една седмица и обхванало градовете Монреал, Торонто и Калгари. Пред българи в Канада Шкумбата е представил спектакъла “Луд за отвързване”, който се е провел със съдействието на канадско-българския културен център “Зорница”. “Невероятни са разстоянията там. От Торонто до Калгари е 4 часа път вътрешен полет. В Канада има много българи. Само в единия от трите града бяха над 30 хиляди българи. Има и много перничани”, сподели импресариото от Горна Секирна.

Покрай участията Иван Григоров и Шкумбата са посетили някои забележителности като Ниагарския водопад, който е на границата между Канада и САЩ, базиликата “Нотр Дам” в Монреал, която е копие на катедралата със същото название в Париж, индианския резерват “Уд Бъфало” (Wood Buffalo), където има горещи минерални извори и други интересни места. На въпрос дали двамата българи са успели да се изкъпят в минералните води на резервата, Григоров отговори: “Не, ние не бяхме подготвени за водолазна дейност”.

Освен приятни впечатления от канадците и сънародниците ни зад граница, Иван Григоров е имал куриозен случай в хотел, в който отседнали с Шкумбата. “В Торонто бяхме пет дни в четиризвездния хотел “Монте Карло”. Аз бях взел една чисто нова вратовръзка за сакото, беше в целофан още. Шкумбата влиза в моята да пием кафе и вика: “Тая връзката за к’во ти е?” Аз викам: “Ей така, да има някаква връзка, може да се наложи”. Шкумбата каза: “Дай я, на мен ми трябва”. Отишъл долу на рецепцията на хотела и я дал на управителя, като казал: “Това е от Иван Григоров”, при което ония се опулил и Шкумбата продължил: “Той има няколко фабрики за вратовръзки в Европа”. И оттам нататък аз се чудя какво става – кафе ми носят, врати ми отварят… Първият ден Шкумбата не ми казва какво става и аз се чудех”, сподели Иван Григоров. По време на гастрола на импресариото му е липсвало родното село Горна Секирна, където винаги при възможност прекарва свободното си време.

През месец април Шкумбата и импресариото му ще продължат с турнето, но на европейска територия. На 22 и 23 април комикът ще разсмива българите в Берлин и в Хамбург. През месец октомври ще предстои ново турне в Северна Америка, но тогава то първо ще обхване градове в САЩ, а след това отново в Канада.

Разгледайте снимки от турнето на Шкумбата и Иван Григоров в Канада:

Снимки: Иван Григоров и Български културен клуб в Канада

Виж също...

Loading...