На един избирател в Трънско паспортната служба към районното полицейско управление е издала удостоверение за упражняване право на вот в изборния ден

Общо 12 са издадените удостоверения за изгубени, откраднати, повредени или унищожени лични карти и документи с изтекъл срок, с оглед упражняване на избирателните права на граждани в област Перник, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Удостоверенията са издадени днес и вчера (1 и 2 април) от сектор „Български документи за самоличност“ към Областна дирекция на МВР-Перник. На 1 април са издадени 6 удостоверения и още 6 през днешния изборен ден. Тези документи са издадени на граждани, за да могат да упражнят правото си на глас. Едно от удостоверенията е издадено на избирател в община Трън от паспортната служба към Районно управление-Трън.

Полицейските власти в областта бяха създали организация за съдействие на граждани, имащи право на глас, но са с изгубени, откраднати, повредени или унищожени лични карти и документи с изтекъл срок. Тази вечер до 19:30 часа работиха звената на сектор „Български документи за самоличност“ към Областна дирекция на МВР-Перник.

Виж също...

Loading...