Брезничани, вярващи, храм “Свети Георги Победоносец” ще ви очаква за литургии на Лазаровден и Цветница, когато ще бъдат осветени върбови клони

Големите християнски празници Лазаровден и Цветница (Връбница) ще бъдат тържествено отбелязани в храм “Свети Георги Победоносец” в град Брезник, съобщи за Zapadno.com отец Михаил.

С литургии и раздаване на върбови клони ще се чествата двата празника, които ще се отбележат на 8 и 9 април (събота и неделя). На Лазаровден от 9:30 часа в храма ще бъде отслужена празнична служба. На следващия ден, рано сутринта в двора на храма ще бъдат осветени подготвени за Цветница върбови клони, от които вярващи могат да си вземат. Тържествената литургия за празника ще започне в 9:30 часа.

“Както знаем от библейските разкази това са библейски събития. В първия ден от двата празника се празнува възкресението на Лазар, който е ученик на Христос и брат на Марта и Мария. На следващия ден се празнува тържественият вход на нашия Господ Иисус Христос в Йерусалим, където е бил посрещнат от всички вярващи с палмови клони. Тогава е бил празник и множество народ се е бил събрал, чувайки, че идва Христос и са пеели песента „Осанна Сину Давидову, благословен е Идещият в име Господне!”, сподели за Zapadno.com отец Михаил.

Всички граждани и гости на Брезник са добре дошли в храм “Свети Георги Победоносец”, за да вземат участие в службите и заедно да се помолят на Господ за здраве и благоденствие на всички.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...