За саниране на бившата болница в Брезник общинската администрация ще кандидатства по Механизма за възстановяване и устойчивост

Общински съвет-Брезник одобри кандидатстване на Община Брезник за саниране на сградата на бившата общинска болница в града. Решението за процедурата беше взето на провелата се в края на месец март редовна сесия на общинските съветници, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинската администрация на Брезник ще кандидатства за директно предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост на конкретни крайни получатели за изпълнение на инвестиция, свързана с повишаване на енергийната ефектност на социалната инфраструктура. В бившата болница се помещават Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с физически увреждания и Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция, които са обединени в Център за социални услуги от резидентен тип към Община Брезник. Под същия покрив са филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ-Перник, кабинети на лекари и на здравния медиатор.

С решението на общинските съветници се декларира и, че двете социални услуги към Центъра за социални услуги от резидентен тип ще бъдат поддържани минимум 5 години след датата на приключване на дейностите по инвестицията, ако тя се реализира.

На провелото се заседание Общинският съвет взе и решение, свързано с изготвяне на енергийни и технически обследвания, заснемания и други дейности, свързани със сградата. За тези дейности трябва да се осигурят средства в размер на 95 000 лева чрез извършване на вътрешни компенсирани промени по обектите в поименния списък за капиталови разходи през 2023 година.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...