Община Трън предвижда ремонт на над 18 километра улици и пътища в града и към част от селата

Над 18 километра улици и общински пътища в община Трън са предвидени за рехабилитация, реконструкция или дейности с габарити и елементи на пътното платно. Това е записано в годишната областна план-програма по безопасност на движението по пътищата за 2023 година в област Перник. Документът беше приет в началото на месец февруари на заседание на Областна комисия по безопасност на движението по пътищата, предаде репортер на Zapadno.com.

Община Трън е предвидила извършване на рехабилитация и реконструкция на общински пътища и отсечки в селата Ездимирци, Цегриловци, Реяновци, Бохова, Вукан, Радово, Велиново, Милкьовци и Кожинци. Извършване на частични дейности с габарити и елементи на пътното платно по 140 метра от улица в село Филиповци също е заложено, но за тях се търси финансиране. Частични дейности с габарити и елементи на пътното платно са предвидени и за улиците “Атанас Ботев”, “Стефан Рангелов” и “Христо Ботев” в град Трън, но за тях също е посочено, че се търси финансиране.

За подобряване безопасността на движението по пътищата в град Трън е заложена подмяна на 4 пътни знака на улица “Денчо Знеполски”, за което са необходими 320 лева.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...