Ученици от област Перник нарисуваха около 70 рисунки за гората и нейните обитатели, на 6 април за творбите си те ще бъдат наградени

На 6 април в сградата на Минна дирекция в град Перник ще бъдат наградени ученици от областта, които участваха в конкурса за рисунка на тема “Обичам гората и нейните обитатели“. Участие в конкурса взеха и ученици от общините Брезник и Трън, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Регионална дирекция по горите-Кюстендил.

Конкурсът е посветен на “Седмицата на гората”, която се провежда от 3 до 9 април. В него се включиха ученици от основните и средни училища в област Перник. Крайният срок за изпращането на рисунките до Регионална дирекция по горите-Кюстендил беше 30 март. До тази дата са изпратени около 70 творби, които ще бъдат показани в изложба на 6 април, а авторите им ще бъдат отличени с предметни награди и грамоти. Участниците в конкурса са разпределени в 3 възрастови групи от I до XII клас.

На 6 април ще се проведе и “Ден на отворените врати” на Регионална дирекция по горите-Кюстендил. В деня от сутринта до обяд гражданите от област Перник могат да получат консултация за наследствени гори или да получат отговори по други въпроси, свързани с лесовъдния сектор. Консултациите ще се проведат в Минната дирекция.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...