През днешния ден дъждовете ще отслабват, слаби валежи ще има в южните и източните райони на страната

В сряда дъждовете ще отслабват. Очакват се слаби валежи в южните и в източните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 5 до плюс 1 градус, в Добруджа и в западните полета отрицателни до 0 градуса, по Черноморскот ни крайбрежие 5 – 6 градуса. В сряда ще се задържи дъждовно с валежи главно в южните и в източните райони. В населените места ще бъдат от дъжд, в планините над 2000 метра от мокър сняг. Следобед постепенно валежите ще отслабват, най-късно на юг от Бургас.

Вятърът ще бъде слаб от запад-северозапад, слаб със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от запад със скорости до 30 километра в час, следобед ще се усилят със скорости до 50 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, в южните райони и по Черноморското крайбрежие до 13 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите се задава продължителна валежна обстановка, с по-интензивни дъждове в южната част от полуострова. Плътни облачни ивици са обхванали Източна Европа, а моторите на лошото време ще бъдат два циклона – единят над Русия, а другият ще завихря мощни облаци над Балканите. По-интензивни валежи от дъжд и сняг, със силни ветрове, се очакват в западните части от Украйна и в Прибалтика. Другият център с по-съществени валежи е над Балканите.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще превалява главно в западните райони, постепенно дъждовете ще спират и дневните температури ще достигат 9 – 14 градуса. В петък и в събота предиобед ще има слънчеви часове, а следобед ще превалява дъжд. В неделя пролетните дъждове ще бъдат често явление в цялата страна.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...