Първокласници от общините Брезник и Трън влизат в ролята на контролни органи в семейния автомобил – СНИМКИ

Стартира кампанията „Инспектори по коланите“ на Областна дирекция на МВР-Перник и ще обхване всички първокласници на територията на областта. След великденските празници служители на реда ще посетят учебните заведения в общините Брезник и Трън, където ще представят кампанията, предаде репортер на Zapadno.com.

„Инспектори по коланите“ стартира днес от училище в Перник и ще продължи обиколката по останалите учебни заведения в региона, съгласно изготвен график. Полицията поддържа връзка със секретарите на общинските администрации, които ще ги свържат с директорите на съответните училища. “Кампанията е насочена единствено и само към децата в първи клас. За всички деца от първи клас са изработени полицейски значки с две изобразени дечица – едните по-малки, другите по-големи. Едните са с колан, другите с безопасно столче. Кампанията е насочена изцяло към тези деца, защото с времето искаме да ги направим контролни органи в семейния автомобил. Да ги приобщим, защото правилата са изключително важни. Ще им покажем, ще им разкажем. С визия ще ги приобщим и накрая ще ги наградим”, каза началникът на отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Перник комисар Йордан Дундаков.

На срещите с представянето на „Инспектори по коланите“ ще присъстват и родители. Към тях полицията ще се обърне, за да ги призове две важни неща. “Когато децата проявят каприз, не трябва да бъдат възнаграждавани като се возят на предните седалки. Това е изключително важно. И не искаме да виждаме деца с разбити чела, носове, за други неща не искам и да си представя, защото и аз имам деца, но вече имам и внуци. Това, което някой път гледаме по телевизията, може би трябва да бъде показано реално на родителите, за да се сещат за нас, за телевизията и детето, което возят до себе си, че е опасно на предна седалка. Винаги на задната. След 14-годишна възраст могат да се возят на предна седалка. До тази възраст всичко на задна седалка. До 2-годишна възраст задължително обезопасително столче, в зависимост от ръста. След това може да се използват единствено и само системите за обезопасяване, с които е оборудван автомобилът”, каза комисар Йордан Дундаков.

Резултатът от кампанията ще бъде проверяван чрез периодични проверки на децата за това дали си носят значките и къде се возят в семейния автомобил. На тези деца, които не спазват обещанието да се возят на задната седалка, ще им се отнемат значките. Кампанията се организира със съдействието на Регионално управление на образованието-Перник и “Стомана Индъстри”.

Разгледайте снимки от началото на кампанията „Инспектори по коланите“, която ще премине през Брезник и Трън:

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник

Виж също...

Loading...