За залесяване на площадката в квартал “Могилица” и стрелбищния комплекс край село Гоз ще бъдат предоставени 20 брези

20 фиданки на брези ще бъдат предоставени от “Държавно горско стопанство-Брезник” на Община Брезник и ловно-рибарско дружество “Сокол” – Брезник за залесяване на пространства, предаде репортер на Zapadno.com.

Фиданките са отгледани в декоративен разсадник “Старият яз” край град Брезник. 5 от брезите ще бъдат предоставени за залесяване на детската площадка в квартал “Могилица” в града, което ще се проведе на 7 април, а останалите 15 фиданки ще бъдат предоставени за ловно-рибарско дружество “Сокол” за засаждане на стрелбищния комплекс край село Гоз, поясни за Zapadno.com директорът на “Държавно горско стопанство-Брезник” инженер Петър Савев.

Залесяването на площадката в “Могилица” се организира от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Брезник. В него участие могат да вземат младежи от община Брезник, като комисията ще осигури необходимите инструменти за инициативата. Миналата година отново по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни бяха засадени две дръвчета в градинката с детска площадка под улица “Цвета Лумбарова” в града.

Дървесният вид бреза е и символът на Брезник. С тези дървета е свързана история за изсичането им от хълма Бърдото по време на турското робство.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...