Областните управители и кметовете на общини в България са поканени на национален форум за индустриалните зони и парковете

Министерството на иновациите и растежа организира национална среща на тема „Индустриалните зони – растеж за общините и регионите“. Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев е поканил на форума всички областни управители и кметове на общини в България. Срещата ще се проведе на на 10 април (понеделник) от 14:00 часа в София Тех Парк, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Събитието е във връзка с предстоящото кандидатстване по една от най-важните процедури от Плана за възстановяване и устойчивост – за развитие на индустриалните зони и паркове (Програма за публична подкрепа за развитието на индустриалните райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции (“AttractInvestBG”). Бюджетът е 212 милиона лева, предвидени по четири направления – довеждаща инфраструктура, вътрешна за зоната инфраструктура, сгради за научно-изследователска дейност и изграждане на екоинфраструктура като например зарядни станции за електромобили.

На срещата експерти от различни структури в системата на министерството ще запознаят местната власт с възможностите да се подкрепят регионите и общините по предстоящите програми и процедури. Ще присъстват вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, Фондът на фондовете, Българската банка за развитие, Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“, Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, дирекция „Инструменти за икономически растеж“ и представители на Българската агенция за инвестиции.

„Искам да Ви уверя, че след мобилните приемни, които проведох с екипа ми във всички региони на страната, организираме и тази среща в знак на волята ни да подкрепим местната власт и регионите и заради убеждението ни, че парите по Плана за възстановяване трябва да стигнат до всяко кътче на страната“, пише министър Александър Пулев в писмото до кметовете и областните управители.

Снимка: Министерство на иновациите и растежа – пресцентър

Виж също...

Loading...