Ученик от Трън е удостоен със специалната награда на областния управител на област Перник за рисунката, която изобразява гората и нейните обитатели

Шестокласникът Петър Игнатов от средно училище “Гео Милев” в град Трън е сред отличените с награди от конкурса за рисунка на тема “Обичам гората и нейните обитатели“, организиран от Регионална дирекция по горите-Кюстендил” по повод “Седмицата на гората”, предаде репортер на Zapadno.com.

По-рано днес в сградата на дирекцията в центъра на град Перник се проведе церемония по награждаване на ученици от област Перник, които са се включили с творби в конкурса. Домакин на събитието беше областният управител на област Перник заедно със своите колеги от Областна администрация-Перник. За участие в конкурса са изпратени 138 рисунки на ученици, които са разпределени в три възрастови групи от I до XII клас. Отличените рисунки са изловени в предверието на дирекцията, а всички рисунки бяха показани на екран в тържествената зала на сградата. “За мен е удоволствие, че тези малки таланти са в нашата сграда и са изложили своите творби в коридорите на дирекцията в Перник”, каза областният управител на област Перник Людмил Веселинов. Той отбеляза, че гората и природата трябва да бъдат пазени. “И аз виждам във вашите творби точно тази идея, която вие ни показвате”, каза още Людмил Веселинов.

Рисунката на Петър Игнатов получи две награди – от Регионална дирекция по горите-Кюстендил и специалната награда на областния управител на област Перник. Ученикът не беше на награждаването и наградите му бяха взети от негова съученичка. “Творбата говори много повече. Говори за града, за родния му край. Трън е едно място, което изкушава и детето се е справило великолепно с въздействието. Със замах работи, в голям формат и идеята доста я е развил”, каза областният управител Людмил Веселинов.

Виж също...

Loading...