Училището в Трън и ученичката Румелия Руменова с награди от конкурс за горска рисунка, в който се включиха 138 ученици – СНИМКИ

Ученичката Румелия Руменова от средно училище “Гео Милев” в град Трън прие няколко награди от конкурса за рисунка “Обичам гората и нейните обитатели“. Наградите бяха лично за нея, за съученика и Петър Игнатов и училището в Трън. Признанията бяха връчени на официална церемония, която се състоя по-рано днес в Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Конкурсът се проведе по случай “Седмицата на гората” и се организира от Регионална дирекция по горите-Кюстендил. До крайния срок за изпращане на рисунки са подадени 138 творби, като част от тях са оценени и отличени с награди. Сред наградените са рисунките на шестокласникът Петър Игнатов и единадесетокласничката Румелия Руменова, които са възпитаници на трънската гимназия.

При връчването на наградите приветствие отправи заместник-директорът на Регионална дирекция по горите-Кюстендил Димитър Здравков. “Ежегодно Регионална дирекция по горите-Кюстендил организира различни мероприятия по случай “Седмицата на гората” и задължително обявяваме конкурс за рисунка на различни теми, като тази година темата беше “Обичам гората и нейните обитатели”. Целта на конкурса е да предостави възможност на ученици от основните и средните училища в област Перник да проявят своето въображение и да представят своята визия за красотата на гората и нейните обитатели. Тази година в конкурса участваха около 140 рисунки, като всички бяха събрани и прегледани от жури към Регионална дирекция по горите-Кюстендил. Съответно бяха класирани на първо, второ и трето място. Искам да кажа, че ни беше много трудно да определим първенците затова в някои от възрастовите групи имаме по две първи, две втори и две трети места”, каза Димитър Здравков.

Областният управител на област Перник Людмил Веселинов също приветствие към отличените в конкурса участници. Специалната награда на областния управител беше отредена за Петър Игнатов, но поради невъзможност да присъства, отличието взе неговата съученичка Румелия Руменова. Ученичката също получи награда за своята и творба и взе специално отличие от Регионална дирекция по горите-Кюстендил за средно училище “Гео Милев” в град Трън.

За участие в конкурса Румелия Руменова била подтикната от нейния класен ръководител Светлана Борисова. Рисуването е сред хобитата на младото момиче, което предпочита да изобразява на белия лист природни пейзажи. Нейното послание към всички хора е да пазят горите и животните, които ги обитават.

Разгледайте снимки от награждаването на ученици от област Перник, участвали в конкурса “Обичам гората и нейните обитатели“:

Виж също...

Loading...