Великденският базар в Трън ще събере 10 участници пред читалището, които ще изложат козунаци, украси за Великден и други артикули

10 участници са потвърдили, че ще се включат със своя продукция или произведения на великденския базар в град Трън, съобщиха за Zapadno.com от местното народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”.

Базарът ще се проведе на 13 април, когато се отбелязва Велики четвъртък. На пространството пред сцената на читалището ще бъдат разположени шатри с ръчно изработени украси за Великден, сладкиши и други артикули. До момента участие в базара са потвърдили сладкотека “Ждрелото”, Жълтата къща в село Бусинци, Център за обществена подкрепа “Дъга”, детска градина “Ален мак”, Борислава Цонева и Даниела Динева, Йорданка Радивоева, която ще бъде с цветен щанд, Антоанета с представяне на цветни храсти и плодни дръвчета, Евгения Георгиева с домашни сладки и козунаци и Център за социална рехабилитация и интеграция-Трън. Очаква се потвърждение на фермери от село Глоговица.

Читалището ще подсигури маси и шатри за участниците, както и музикално озвучаване за всички посетители. От институцията ще се погрижат и “Магазинчето при Вальо” да предлага скара и бира на гражданите. Базарът ще отвори в 11 часа.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...