Навръх Цветница брезничани и гости на Брезник танцуваха благотворително за лечението на дете

Благотворителна хоротека събра десетки любители на танца в центъра на град Брезник, видя Zapadno.com.

В сутрешните часове на празничния ден във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870” се проведе фолклорен семинар с участието на клуб за народни танци “Калина” към брезнишкото читалище, танцова формация “БрезиЯна” към сдружение “БрезиЯна” и танцов клуб “8/8” от София.

Пред читалището трите състава поведоха благотворително хоро, към което можеше да се включи всеки, който желае. На специално място по време на хоротеката се събираха дарения за Мартина Иванова, която е родена преждевременно и вследствие на това получава кръвоизлив в мозъка, който нарушава двигателните функции. На 1 година и половина детето е диагностицирано с детска церебрална парализа – спастична диплегия. “Мартина ежедневно посещава рехабилитации. На 3-годишна възраст и беше направена операция за отпускане на мускулите на краката. Въпреки всички тези усилия и напредъка, който постигнахме, тя все още не може да ходи самостоятелно”, споделят нейни роднини.

Паралелно с двете мероприятия отвори благотворителния базар за дрехи, обувки, играчки и други вещи, които са събрани чрез кампанията “Подари усмивка”.

Снимки: Божидар Пантев

Виж също...

Loading...