Пролетните валежи ще бъдат често явление в някои части от страната в неделния ден, новата седмица ще бъде дъждовна

В неделя пролетните дъждове ще бъдат често явление в западните и в централните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 6 до 1 градус, по Черноморието до 7 градуса. Предиобед ще има разкъсана облачност, значителна над северните и над източните райони. Следобед ще се заоблачи над цялата страна, със слаби дъждове, главно в планините от Западна България. В населените места валежи не се очакват.

Вятърът ще бъде слаб от изток-североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от запад-югозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 9 до 15 градуса, по Черноморското крайбрежие до 11 – 13 градуса.

Времето в Европа

Над Балканите се зaдават нови валежи, с пременаване на серия от средиземноморски циклани и по-интензивни дъждове в южната част от полуострова. По-интензивни валежи със силни ветрове се, очакват в западните части от Европа. Другият център с по-съществени валежи се оформя над Балканите в събота и в неделя.

Времето през следващите дни

В неделя пролетните дъждове ще бъдат често явление в западните и в централните райони. От понеделник започва нов продължителен валежен период над Балканите. В понеделник ще се установи дъждовно време над цялата страна. Слабо ще захладнее. Циклон разположен във височина над Балканите ще носи по-динамично време с чести валежи. Във вторник ще вали главно в Източна България. В сряда ще вали в цялата страна, а в четвъртък и в петък ще вали слабо в източните райони. В събота ще има повече слънце предиобед, а следобед от запад бързо ще се заоблачи и следобед ще вали.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...