В понеделник слабо ще захладнее и ще се установи дъждовно време над цялата страна, защитени от валежи ще бъдат определени райони

В понеделник ще се установи дъждовно време над цялата страна. Слабо ще захладнее. Циклон разположен във височина над Балканите ще носи по-динамично време с чести валежи, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 7 до 2 градуса, в западните полета до плюс 1 градус. В понеделник предиобед ще превалява в югозападните райони, а следобед над цялата страна. Защитени от валежите през деня ще бъдат крайните северни райони, по поречието на Дунав. По-интензивно ще вали в югоизточните райони, в Странджа до 15 – 20 литра на квадратен метър.

Вятърът ще бъде слаб от север-североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от север със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса, по Черноморското крайбрежие до 13 – 14 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...