Югозападното държавно предприятие, в което се включват горските стопанства в Брезник и Трън, е с нов директор, който има дългогодишен стаж в горския сектор

Инженер Благой Милев е новият директор на Югозападното държавно предприятие. Той беше представен днес на служителите от председателя на Управителния съвет инженер Светослав Николов, съобщиха от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие.

Новият директор на Югозападно държавно предприятие има дългогодишен стаж в системата на горите. Кариерата му започва в Национален парк „Пирин“, след което за кратко работи и в Регионалната дирекция по горите-София. В последните 16 години инженер Благой Милев работи в държавните горски стопанства в Места и Добринище.

„Ще ръководя с прозрачност и ще продължа създадените добри практики. Основният приоритет в моята работа ще бъде да развивам потенциала на предприятието“, каза по време на представянето си инженер Милев. Той обеща да работи в посока надграждане на постигнатото до момента. Благой Милев е семеен и има трима синове.

Югозападното държавно предприятие се състои от централно управление и 38 териториални поделения – 6 държавни ловни стопанства и 32 държавни горски стопанства. Сред тях са горските стопанства в Брезник и Трън. Всички териториални поделения са част от горската служба в България, която има над 140-годишна история и традиции в грижата за българската гора.

Снимка: Югозападно държавно предприятие – пресцентър

Виж също...

Loading...