Благотворителната хоротека в Брезник събра 1 300 лева дарения за операция на малката Мартина Иванова

Благотворителната хоротека, която събра десетки любители на танца в центъра на Брезник, събра 1 300 лева дарения, съобщи за Zapadno.com секретарят на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”.

Хоротеката се проведе на 9 април на централния градски площад в Брезник. Танците бяха поведени от клуб за народни танци “Калина” към брезнишкото читалище, танцова формация “БрезиЯна” към сдружение “БрезиЯна” и танцов клуб “8/8” от София. По време на хоротеката на маса бяха поставени две кутии за събиране на дарения за лечението на малката Мартина Иванова. Благотворителните танци са спомогнали за събирането на 1 300 лева, които са преведени по сметката за лечение на детето.

Мартина Иванова е родена преждевременно и вследствие на това получава кръвоизлив в мозъка, който нарушава двигателните функции. На 1 година и половина детето е диагностицирано с детска церебрална парализа – спастична диплегия. “Мартина ежедневно посещава рехабилитации. На 3-годишна възраст и беше направена операция за отпускане на мускулите на краката. Въпреки всички тези усилия и напредъка, който постигнахме, тя все още не може да ходи самостоятелно”, споделят нейни роднини.

За детето, което е на 5 години, има насрочена неврологична операция през месец август тази година, при която ще бъдат прекъснати нервите, подаващи грешни сигнали към мозъка. Сумата за тази операция и съпътстващите разходи е 130 000 лева и е непосилна за семейството на момиченцето.

Всеки, който желае може да помогне чрез банкова сметка.

Банкова сметка:

BG62UBBS80021069320740
Титуляр : Мартина Мартинова Иванова
PayPal: boryanametodieva82@gmail.com

Снимка: клуб за народни танци “Калина”

Виж също...

Loading...