Майка от Радомир трогна колектива на брезнишкото читалище с два пакета дрехи за благотворителния базар “Подари усмивка”

Млада майка от Радомир е пристигнала в Брезник преди няколко дни, за да дари дрехи за благотворителния базар “Подари усмивка”, предаде репортер на Zapadno.com.

Благотворителният базар продължава да е отворен във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870”, където все още има дрехи, обувки и други запазени вещи. Всеки, който желае, може да си вземе от тези вещи. Дори през предстоящите почивни дни базарът ще бъде отворен за хората, поясни секретарят на читалището Борис Борисов.

Много брезничани са се включили в инициативата с даряване на дрехи, обувки, играчки и други потребни за някого вещи. Има и такива хора от други общини, които също са подпомогнали благотворителния базар, за който имаше краен срок за събиране на даренията. Въпреки крайният срок, млада майка от Радомир пристигнала в центъра на Брезник преди няколко дни, за да донесе запазени детски дрехи. “Донесе два пакета с дрешки много малко ползвани, а някои чисто нови. Изпрани, изгладени. Жената каза, че нямала нужда от тях. Много граждани донесоха дрехи, но просто ни впечатли, че тя е от друго населено място и е дошла специално за това. Чула за кампанията докато слушала радио “Благоевград” в колата си”, поясни Милена Цветанова от читалището. Тя съжалява, че не се е запознала с майката от Радомир, за да я пита за името и, но е много благодарна за постъпката.

Другите читалищни работници от колектива също са трогнати от постъпката на младата майка.

Виж също...

Loading...