Малките населени места в област Перник ще бъдат обезпечени с полицейско присъствие за великденските празници

Множество мероприятия, гарантиращи безопасността, спокойствието и сигурността на гражданите от региона са предвидени във връзка с предстоящите празнични и почивни дни, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Предвидени са множество специализирани полицейски операции, с цел недопускане на кражби на домашни животни, разпространение и продажба на акцизни стоки без бандерол, осигуряване на безопасност на движението по пътищата, както и опазване на имуществото на гражданите. Извършват се и ще се извършват съвместни проверки със служители от Агенцията за безопасност на храните по отношение качеството и произхода на храните от животински произход. Предприети са необходимите мерки и за ограничаване и недопускане на посегателства върху православните храмове.

Засилено полицейско присъствие е предвидено преди, по време и след празниците в районите на гари и жп гари, предвид интензивното придвижване на пътници, базарите и тържищата, черквите и манастирите, както и в районите на големите хипермаркети. Малките населени места също ще бъдат обезпечени с достатъчно полицейско присъствие.

Завишен ще бъде контролът при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства, с цел недопускане на инциденти, съобразно изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.
При пазаруване гражданите да внимават за личните си вещи и парите си, както и да не оставят пакети и ценни вещи в автомобилите си, защото така привличат извършителите на кражби. Възможно е и да се активизират извършителите на джебчийски кражби.

По пътищата засилен ще е контролът за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици от водачите, използването на обезопасителни колани и системи.

Виж също...

Loading...