Гигинци празнува Великден: Агне, изпечено в стара глинена фурна, песни от местен певец и много веселие събра гигинчани – СНИМКИ

Жители на брезнишкото село Гигинци се събраха на празненство по случай Великден, съобщиха за Zapadno.com от местното народно читалище “Искра-1952”.

Близо 30 гигинчани изпълниха салона на читалището в селото на втория ден от Великден и в началото на Светлата седмица. Тържеството се отбелязва днес, тъй като вчера местните хора са празнували Великден със своите семейства и роднини.

Специално за празника е подсигурено агне, което е расло на кокал във ферма в земенското село Мурено. Агнешкото е изпечено от гигинчанина Станимир на стара глинена фурна в село Гигинци, която е на над 50 години. Месото е приготвено с ориз и дреболии. Към трапезата присъстват домашни козунаци, яйца, салати, напитки и дори лакомства.

За още по-задушевно настроение местният певец Стамен Васков пее народни и сръбски песни на колоната на читалището. Пид музикалния съпровод се изви тържествен хоровод.

Организацията за отбелязването на Великден с общоселско тържество е на кметството на Гигинци и народно читалище “Искра-1952”.

Разгледайте снимки от отбелязването на Великден в село Гигинци:

Снимки: народно читалище “Искра-1952

Виж също...

Loading...