Директорът на спешните кабинети в област Перник: Хора ходят във филиала в Трън и за много дребни работи, които не са свързани с спешността и живота им

Филиалът за спешна медицинска помощ в град Трън продължава да бележи значителен брой на извършените амбулаторни прегледи на седмична база, става ясно от репортаж по пернишкия телевизионен канал “Струма”.

“Имаме в продължение на няколко месеца увеличаване на амбулаторните прегледи в Трън. От 20 на седмица амбулаторен преглед означава хора, отишли на място, за да ги прегледат. От 20 в момента са 50. Това означава, че Центърът за спешна помощ в Трън се е превърнал един вид в амбулатория. Защо? Защото поради липса най-вероятно на общопрактикуващи лекари, хората превръщат Центъра за спешна медицинска помощ в обикновен поликлиничен кабинет. И за много дребни работи, не свързани със спешността и живота им, отиват и търсят лекарска и долекарска помощ”, каза пред телевизията директорът на Център за спешна медицинска помощ-Перник доктор Валери Симеонов.

Виж също...

Loading...