На 19 април дъждовете в страната ще спрат, а облачността ще се разкъсва, максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса

В сряда дъждовете ще свършат, но за кратко, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури в страната са от плюс 11 до 9 градуса, по Черноморието 8 – 9 градуса. В сряда ще се задържи дъждовно, с повече валежи и слаби гръмотевични бури в Източна България. Следобед от запад на изток дъждовете ще спират, облачността ще се разкъсава.

Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, по Черноморското крайбрежие до 10 – 13 градуса.

Времето в Европа

Област от високо налягане над западните части от континента ще дава път на влажни и въздушни маси към централноевропейските страни и към Балканите. Над континента по-интензивни валежи се очакват във Франция и в Южна Германия и Полша. Другият център на интензивни валежи е над Алпите и Балканите. У нас валежите с пролетен хактер ще бъдат често явление.

Времето през следващите дни

В четвъртък следобед след временно спирене на валежите, от север ще се спуска порция по-хладен и влажен въздух. В петък следобед отново ще превалява, като през нощта, срещу събота, валежите ще спират. В събота нова вълна от североизток ще донесе нови дъждове и захлаждане като в планините ще превали и сняг. В неделя ще се задържи дъждовно.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...