Специализирана операция за контрол на скоростните режими по пътищата в цялата страна ще се извършва до края на седмицата

До края на седмицата в цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Операцията е част от календара на Европейската мрежа на службите на “Пътна полиция”, Roadpol и аналогични действия се провеждат на територията на всички страни, членки на организацията, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцент е поставен върху 24-часовия speed-маратон, при който от 0:00 до 23:59 часа на 21 април (петък) ще се предприеме непрекъснат контрол на скоростта, съобщи началникът сектор „ Организация и координация на пътнотранспортни произшествия и кризи“ към Главна „Национална полиция“ главен инспектор Лъчезар Близнаков.

Главен инспектор Близнаков предостави и обобщени данни от предприетите допълнителни мерки за дните около Великден (от 13 до 17 април). Полицейските екипи са проверили общо 46 990 моторни превозни средства и 54 698 пътуващи в тях. За установени на място нарушения са съставени 13 130 документа, от които 10 568 фиша и 2 602 акта за установени административни нарушения. За това време са установени 223 водачи, управлявали моторни превозни средства след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози. За неизползване на обезопасителни системи са санкционирани 1 104 водачи и пътници, а за неправилно изпреварване и неправилно движение по пътното платно са съставени общо 498 документа. Установени са 128 неправоспособни шофьори, санкционирани са и 327 пешеходци.

Снимка: МВР – пресцентър

Виж също...

Loading...