Публикацията за частиците от мощи на светци, които свещеник в Брезник съхранява, излезе и в пресата

“В лична колекция отец Михаил от Брезник пази мощите на 30 светци”, е заглавието на статия във вестник “Вяра”, в която се цитира информационният сайт Zapadno.com.

Любопитната информация сайтът сподели за читателите си на първия ден от Великден, а само два дни след това – на 18 април информационният всекидневник на Югозападна България “Вяра” цитира публикацията. Частиците от светци свещеникът събира от години и са му подарявани от други духовници, сред които игумени на манастири в България и Сърбия.

Свети Григорий, свети Василий Велики, свети Йоан Златоуст, свети Николай Чудотворец, свети Панталеймон, свети Андрей Първозвани са само част от светците, чиито частици от мощи отец Михаил пази. Прочетете още по темата в публикацията: Отец Михаил, който служи в Брезник, съхранява частици от мощите на 30 светци, сред които и от свети Георги.

Периодично публикации от страниците на Zapadno.com са цитирани във вестници, списания или онлайн медии. Кадри и фотографии от сайта за общините Брезник и Трън също са цитирани в репортажи по регионални и национални телевизии, като например канал “Струма”, bTV и други.

Виж също...

Loading...