Ученици и учители в Ноевци запретнаха ръкави, почистиха около училището и дадоха нов живот на отпадъци – СНИМКИ

Ученици и учители от основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци отбелязаха предстоящия ден на Земята с инициативи, видя Zapadno.com.

Световният ден на Земята се отбелязва на 22 април, който тази година ще е в събота. Тогава ученици и учителите не са в училището и това е причината тематичният ден да се отбележи днес, в края на работната седмица. “Целта на празника е хората да се обединят в защита на околната среда. Днес ние направихме нашето място по-хубаво, по-уютно и по-чисто. Освен, че почистихме сътворихме и много неща от стари ненужни отпадъци. Земята е нашият единствен дом. Ние допускаме грешки и слабости, затова в Деня на Земята искаме нейната прошка, защото сме решени да направим своите малки стъпки, с които да заслужим тихата ѝ въздишка и нейната усмивка. От нас зависи да спасим Земята”, споделиха от основно училище” Христо Смирненски”.

Учениците и учителите са почистили отпадъците в двора на училището и пространството около училищната сграда. От събраните отпадъци са сътворени различни предмети като саксия, поставка за химикалки и други.

Разгледайте снимки от инициативата в училището на Ноевци по повод деня, посветен на на Земята:

Снимки: основно училище “Христо Смирненски”

Виж също...

Loading...