Слаби гръмотевични бури се очакват днес в района на Западна България и Плевен, по Черноморието облачността ще е разкъсана и без валежи

В неделя ще има превалявания и прегърмявания в Софийското поле и планините от Западна България, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури са от плюс 10 до 5 градуса. През деня времето ще бъде динамично с увеличение по дневен ход на облачността над западните райони. Следобед ще вали и гърми в западните райони, като в района на Плевен, в района на Перник, в София се очакват слаби гръмотевични бури. По Черноморието ще има разкъсана облачност без валежи.

Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от запад-северозапад със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 15 до 21 градуса, северно Стара планина до 22, по Черноморското крайбрежие до 13 – 15 градуса.

Времето в Европа

Влажен въздух от североизток ще проникне над Балканите. Над България с подсилен дневен ход ще се развиват мощни купести облаци с условия за гръмотевични бури в южните райони. Интензивни валежи придружени от силни ветрове се очакват в западноевропейските страни. Другият център с валежи е над Скандинавието.

Времето през следващите дни

В понеделник ще има повече слънце. Следобед от югозапад се задават нови дъждове. Във вторник и в сряда краткотрайните дъждове и гръмотевици ще бъдат често явление у нас.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...