В сряда повече валежи ще има в северните и източните райони на страната, максималните температури ще бъдат от 13 до 20 градуса

В сряда, 26 април, повече валежи ще има в северните и източните райони на страната, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури са от плюс 13 до 8 градуса, по Черноморието 8 – 10 градуса. През деня времето ще се задържи дъждовно. Следобед ще вали по-продължително в северните и в източните райони. Късно през нощта с усилване на вятъра временно над Западна България облачността ще се разкъсва.

Вятърът ще бъде слаб от север-североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от север със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, в югозападните райони до 20 градуса.

Времето в Европа

Влажни въздушни маси от запад ще се придвижват към Балканите. У нас валежите през следващите дни ще бъдат често явление. Над континента по-интензивни валежи се очакват в страните около Алпите, и в Украйна и в Черноморския регион.

Времето през следващите дни

В четвъртък постепенно валежите свършват, най-късно в североизточните райони. В петък и в събота ще се затопля, със следобедни превалявания в Добруджа и в центраните райони. В неделя отново се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Кадър: Meteo Tv

Виж също...

Loading...