Деца от детската градина на Брезник удивиха родители, учители, директори и представители на институции – ВИДЕО+СНИМКИ

Удивление предизвикаха поздрави от деца към участници в кръглата маса “Да мислим екологично за бъдещето”, която се проведе днес на хотел-ресторант “Бърдото” над град Брезник. Форумът се организира от брезнишката детска градина “Брезица” и събра десетки родители, учители, директори на детски градини, училища и центрове за работа с деца, служители на Регионално управление на образованието-Перник и Областна администрация-Перник, както и представители на институции, фирми и духовенството, предаде репортер на Zapadno.com.

Кръглата маса беше предшествана от открит урок, който 26 деца от четвърта подготворителна група към детска градина представиха пред част от гостите на форума. С открития урок, който беше на тема “Да опазим природата”, децата показаха каква е връзката на човека с природата и защо е важно да съхранява околната среда. Гостите бяха впечатлени от наблюдавания открит урок, който завърши с подаръци от децата – хартиено сърце с послание, пликче билков чай и чаша топла напитка.

Форумът на хотел-ресторант “Бърдото” стартира с приветствие от директора на детска градина “Брезица” Емилия Алексова. “Добре дошли в света на “Брезица”, в света на нашите деца. Но всички те имат едно-единствено послание: Светът да бъде по-добър, по-красив и по-вълбешен. А всички ние възрастните сме длъжни да им го осигурим. За мен е чест и удоволствие да открия днешната кръгла маса на тема “Да мислим екологично за бъдещето”, което е нашето ново продължение на проекта ни “Мост към добрината”, по който работим вече 12 години. Смятам, че повечето от вас са запознати с тази наша инициатива. Времето обаче налага да бъдем по-гъвкави и по-отговорни не само към децата, но и към планетата Земя, в частност към природата и заобикалящата ни действителност. За да бъдем отговорни към бъдещето е необходимо да осигурим на децата безопасна, сигурна и уважителна среда, в която да трупат положителния опит, да изграждат знания и умения, съответстващи на екологичните норми и най-главното – да формират адекватно отношение към тях. А това смятам, че трябва да започне от крехката възраст и да продължи цял живот. Ще бъда много щастлива, ако днес всеки един от нас преосмисли и прецени доколко и как е отговорен към Земята, природата, заобикалящата ни действителност. Какъв принос има в това. Достатъчен ли е. И какво е необходимо да се направи още”, каза Емилия Алексова. След словото част от присъстващите се представиха и споделиха очакванията си от официалната среща. Професор доктор Весела Гюрова, която е специалист по предучилищна подготовка, също беше сред гостите и каза, че е възхитена от видяното на открития урок и на официалната среща.

Специални поздрави към гостите отправиха деца от детската градина, които танцуваха и пяха. Вижте във видеата на Zapadno.com част от поздравите, които децата отправиха:

Първата кръгла маса на детска градина “Брезица” се е провела през 2011 година. Историята на проведените досега кръгли маси беше представена с презентация. Участниците във форума бяха поканени да сформират групи, разделени на обществени институции, учители, родители и директори. Четирите групи трябваше да отговорят на листа в голям формат на въпроси за опазването на околната среда, навиците за екологични навици при децата и други, свързани с природата. В продължение на 10 – 15 минути участниците в групите написаха своите отговори, които впоследствие бяха представени на кръглата маса.

Сред присъстващите бяха семейството художници Сашо и Даря Евтимови. В края на форума Сашо Евтимов подари рисунка на директора на детска градина “Брезица” Емилия Алексова, която изобразява момиченце сред природата. Художникът нарисува рисунката по време на дебатите на кръглата маса.

По време на провеждането на форума се състоя и благотворителен базар, чрез който се набраха средства за лечението на 4-годишния Митко от Ямбол. Детето е болно от левкимия. Преди 2 години детето започва лечението си от левкемия и скоро му предстои трансплантация на костен мозък. При постъпването си в детското отделение на болница “Свети Георги” в Пловдив, лекарите установяват Остра Лимфобластна Левкемия, а наскоро откриват и Остра Миелоидна Левкемия. Поради спецификата на неговия случай, те започват подготовка за трансплантация и тук идва частта, в която ние можем да бъдем полезни на детето!
Разходите на родителите Димитър и Катя започват да стават непосилни за семейството и близките им, и те решават да се обърнат към всички Вас – хората с големи сърца! Предстои да получат и предварителни оферти от различни клиники в Испания, Турция и Израел, съобщава радио “Бургас“.

Лична сметка на семейството в ОББ:
BG46 UBBS 8002 1056 0316 40
BIC: UBBSBGSF
ТИТУЛЯР: КАТЯ ИВОВА ИВАНОВА (майка)

Разгледайте снимки от кръглата маса “Да мислим екологично за бъдещето”:

Виж също...

Loading...