С бистър ум зад волана: Над 70 шофьори по пътищата в област Перник са засечени пияни или дрогирани в първите 4 месеца на годината

По-рано днес беше дадено началото на инициативата “С бистър ум зад волана”. Кампанията е съвместна между Българската петролна и газова асоциация, Министерството на вътрешните работи и Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата”. Партньор в нея е Областната дирекция на МВР в Перник, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

От началото на тази година четиридесет водачи в региона са установени, шофирайки след употребата на алкохол, а 31 под въздействието на наркотични вещества. Двадесет и един от употребилите алкохол са били с над 1,2 промила, каза началникът на отдел “Охранителна полиция” в Перник комисар Йордан Дундаков. Той апелира шофьорите да прекратят тази практика, застрашаваща живота на семействата и близките им.

Кампанията “С бистър ум зад волана” ще продължи и през месец май по време на абитуриентските балове. С нея се цели насочване на вниманието към зрелостниците и превенция срещу шофирането след употребата на алкохол, каза Мая Любенова от екипа на Българската петролна и газова асоциация.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...