Жители на села в Трънско посрещнаха шефа на полицаите в област Перник с битови проблеми – СНИМКИ

Малки населени места в община Трън бяха посетени от полицията през месец април, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Мобилни екипи от областната дирекция на МВР в Перник обходиха крайграничната община Трън през месец април. В някои от инспекциите участва и директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Павел Млеканов. Срещите се осъществяват по предварително обявен график и са насочени към превенция на битовата престъпност в малките населени месата.

Днес бяха посетени селата Ездимирци, Банкя и Врабча. Кметовете на населените места и жители в тях поставиха въпроси от битов характер. Липсата на транспорт и зареждане с хранителни продукти са основните тревоги на хората. Също така местните споделиха, че не се подържат пътищата до населените места, което затруднява придвижването им и на обществен транспорт.

В рамките на месеца са проведени срещи с населението и кметските наместници на селата Велиново, Милкьовци, Глоговица, Мракетинци, Филиповци, Бутроинци, Неделково, Лялинци и Парамун. И там проблемите са сходни, като на някои места е затруднено и водоснабдяването. Изнесените проблеми не са от компетентността на МВР. Полицията ще съдейства, като ги постави пред съответните институции.

Всички местни управници разполагат с директна телефонна връзка с полицейския инспектор, който обслужва района, а също и с дежурната на районното управление. Превантивно се подават сигнали, които спомагат за добър обществен ред и сигурност на населението.

Разгледайте снимки от посещението на полицията в малки населени места в Трънско:

Снимки: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...