Как в Брезник обучават децата да опазват природата – ВИДЕО+СНИМКИ

Открит урок на тема “Да опазим природата” в четвърта подготвителна група към детска градина “Брезица” в град Брезник показа как деца са обучавани да се грижат за околната среда, предаде репортер на Zapadno.com.

Откритият урок се проведе вчера и беше част от програмата на кръглата маса “Да мислим екологично за бъдещето”. Форумът събра на една маса родители, учители, директори на детски градини, училища и центрове за работа с деца, служители на Регионално управление на образованието-Перник и Областна администрация-Перник, както и представители на институции, фирми и духовенството. Прочетете още по темата в публикацията: Деца от детската градина на Брезник удивиха родители, учители, директори и представители на институции – ВИДЕО+СНИМКИ.

Участниците в кръглата маса имаха възможността да видят как децата се обучават да опазват природата. Урокът беше по направление Околен свят – педагогическа ситуация. Целта му бе да систематизира представите на децата за връзката човек – природа. Поставените задачи на открития урок бяха свързани с обобщената представа за връзката между човека и природата, стимулирането на природната интелигентност на децата и възпитаването у тях на доброжелателност и грижа към природата и един към друг. Игрите бяха основният похват за обучаване на децата.

Началото на открития урок беше поставено с изпълнение на песента “Ало, ало слънчице”. След нея децата показаха с какви думи започва всеки нов ден започва в подготвителната група, която се намира в сградата на брезнишкото средно училище “Васил Левски”. Последваха игра с предаване на дума от дете на дете, определяне на полезната и вредна храна, както и други игри и кратък филм от платформата “Уча.се”.

Директорът на детска градина “Брезица” Емилия Алексова поздрави своите колеги и акцентира, че доброто обучение се случва, благодарение на сплотения и професионален колектив. Гостите получиха подаръци от децата – картонени сърца с послание, пликче чай и топла напитка.

За облагородяване на двора около сградата на четвърта подготвителна група минният инвеститор в Брезник подари няколко плодни дръвчета – круша, слива и череша. С тях ще бъдат попълнено зеленото пространство, на което наскоро бяха засадени туи, които “Държавно горско стопанство-Брезник” предостави за “Седмицата на гората”. Идеята за подаръка с плодните дръвчета е на еколога на мината Стиляна, сподели Елица Георгиева от “Асарел-Инвестмънт”. “Днес ни придружи заради темата на събитието, което се организира от детската градина. Тя имаше чудесната идея да дойде тук не с празни ръце, а с бъдещето в ръцете си. Три фиданки, които ще дадат възможност на децата да ги засадят и да видят как се развиват. Да проследят целия цикъл от засаждането до беритбата на плодове. Затова избрахме слива, череша и круша. Освен, че са много полезни за децата, ще могат сами да ги наберат и да съберат плода, докато е учебната година. Освен, че са много полезни за децата, в хода на учебната година ще могат да ги отгледат и да съберат плода от растението, което сами са засадили”, каза Елица Георгиева.

Вижте видео от началото на открития урок и разгледайте снимки:

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и “Трейс Рисорсиз”

Виж също...

Loading...