Със средства от концесията на мината Община Брезник довършва ремонта на кухнята в бившата болница

30 хиляди лева от концесионна такса на “Трейс Рисорсиз” ще се вложат в кухня за Центъра за социални услуги от резидентен тип към Община Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Средствата се осигуряват след промяна в поименния списък за капиталови разходи за 2023 година. Промяната засяга обекти на стойност 339 126 лева, след като собствените бюджетни средства се увеличават със 153 лева и се добавя финансиране в размер на 30 000 лева със средства от концесия от Министерство на енергетиката. Решението за тези средства беше взето на провела се на 27 април сесия на Общински съвет-Брезник. Към решението на общинските съветници беше включена точка, според която на него му се придава предавателно изпълнение, а като един от мотивите е посочен особено важен обществен интерес.

Със средствата ще се до финансира кухня в бившата общинска болница на Брезник, където се помещава Центърът за социални услуги от резидентен тип, както и други звена, свързани с общинската администрация и здравеопазването. Идеята е кухнята на бившата болница да се ремонтира и обнови, за да се приготвя храна за хората в социалния център. В сградата няма кухня откакто лечебното заведение не функционира като такова, поясниха за Zapadno.com от Община Брезник. Дейностите по ремонт на кухнята стартираха през 2022 година.

В края на миналата година стана ясно, че 500 000 лева са постъпили по бюджетите на Община Брезник и Министерство на енергетиката от концесията на находище “Милин камък”, на което работи “Трейс Рисорсиз”. След няколко месеца ще постъпят и още средства за текущата концесионна година.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...