Новият директор на горското стопанство в Брезник инж. В. Маринковски е носител на най-високото отличие в лесовъдния сектор

Заместник-директорът на Югозападното държавно предприятие инженер Василий Маринковски поема ръководството на “Държавно горско стопанство-Брезник”. Новият директор на горското в Брезник е носител на най-високото отличие в лесовъдния сектор, предаде репортер на Zapadno.com.

В продължение на 22 години е бил дългогодишен директор на Регионална дирекция по горите-Кюстендил. Завършил е Лесотехническия университет в София със специалността „Горско стопанство”. Работил е като еколог в Община Кюстендил и началник участък в местното горско стопанство. През 2008 година е награден с най-високото отличие в горския сектор „Лесовъд на годината”, което е признание за професионалните му качества и компетенции. През 2015 година е удостоен с почетен медал от МВР за съществен принос при овладяването на пожар в национален парк „Рила”, който е възникнал през месец юли същата година.

Новият директор на горското стопанство в Брезник е на мнение, че всеки човек трябва да засади поне едно дърво.

До назначаването на инженер Василий Маринковски за ръководител на “Държавно горско стопанство-Брезник” се стигна след като полицията и ДАНС извършиха проверки в териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие. Прочетете още по темата в публикацията: Държавното горско стопанство в Брезник се пое от нов директор, досегашният ръководител инж. П. Савев не коментира рокадата.

Снимка: Югозападно държавно предприятие – пресцентър (архив)

Виж също...

Loading...