На 3 май времето ще бъде динамично, през страната ще преминават облачни вълни от запад на изток с валежи главно в западните и централни райони

В сряда времето ще бъде динамично с преминаване на облачни вълни от запад на изток и валежи главно в Западна и в Централна България, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 11 до 6 градуса, по Черноморието 7 – 9 градуса. Над страната ще се установи облачно време. Предобед ще превалява в югозападните райони, а следобед валежите ще обхващат централните и източни части от страната. Бързо от запад ще се заоблачава, а на изток ще бъде слънчево. Следобед над страната ще бъде със значителна облачност, в Централна България валежите временно ще спират.

Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи до силни ветрове от юг със скорости до 60 километра в час.

Времето в Европа

Влажни въздушни маси от югозапад ще се придвижват към Балканите. Валежите у нас ще бъдат съпроводени от слабо захлаждане. С разкъсването на облаците макар и временно бързо температурите ще се повишават. Повече слънце с валежи ще има главно в планинските райони. У нас валежите през следващите дни ще отслабват. Над континента по-интензивни валежи се очакват в крайните западни части от континента и над южните части от Балканския полуостров.

Времето през следващите дни

В четвъртък и в петък над страната ще премине слабо изразен средиземноморски циклон с валежи с летен характер, повече в южните райони. В събота и неделя повече ще вали в Източна България.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...