Училището на Брезник се гордее с тях: Ученици завоюваха трето и първо място в XX Областно ученическо състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

Ученици от средно училище “Васил Левски” в град Брезник са участвали в XX Областно ученическо състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” ‘2023, което се е провело в Перник. Учениците са завоювали трето и първо призово място, съобщиха от училището в Брезник.

“По-важното от това, че тези амбициозни младежи не само увеличиха училищната колекция от купи и медали, а че дълго ще разказват на съучениците си, на учителите и родителите си за всичко, което са научили по време на подготовката за състезанието. Тук е мястото да се отбележи, че единственият ученик, достигнал максималния брой точки на теоритичната част, е наш възпитаник – прекрасната Ивайла Миланова! Днешната инициатива е част от Националния календар за извънучилищни дейности на МОН. Организатор е РДПБЗН, съвместно БЧК. Учениците получиха и награди, осигурени от Областна администрация и РДПБЗН – Перник. Отборът победител ще представи област Перник на Националното състезание през месец юни”, поясниха от средно училище “Васил Левски”.

Снимка: средно училище “Васил Левски”

Виж също...

Loading...