Безопасно ли е около детската градина в Трън? Проверяват установен проблем, свързан със забрана за автомобили на определени места

Неспазване на забрана за паркиране на моторни превозни средства на конкретни места е установено в района на детска градина “Ален мак” в град Трън, съобщиха за Zapadno.com от Регионално управление на образованието-Перник.

В края на месец април в Областна администрация-Перник се проведе редовно заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. На заседанието е обсъден доклад от Регионално управление на образованието-Перник, от който става ясно, че в 4 училища и 7 детски градини на територията на региона е необходимо да се извършат допълнителни дейности по обезопасяването на прилежащата инфраструктура. Една от тези образователни институции се намира на територията на община Трън.

Забраната, свързана с паркирането на моторни превозни средства пред входовете и на прилежащите тротоари на образователните институции от община Трън не се спазва в района на детска градина „Ален мак“ в град Трън. По предложение на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата ще бъде сформиран екип, който ще извърши проверка на място и ще предприеме необходимите мерки за спазване на забраната за паркиране на моторни превозни средства пред входа и на прилежащите тротоари на детската градина, поясниха за Zapadno.com от Регионално управление на образованието-Перник.

Към момента на приключване на публикацията директорът на детската градина в Трън Розалина Гаврилова не беше открита за коментар по темата.

От Областна администрация-Перник са изпратили сигнално писмо до Община Трън с молба и разпореждане за предприемане на мерки, както и обратна връзка за предриетите от страна на администрацията мерки, поясни заместник-областният управител на област Перник Илинка Никифорова.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...