Министерство одобри Община Трън за самостоятелна кухня и подмяна на материална база в бившата общинска болница в града край границата

Проект на Община Трън е одобрен за финансиране по фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, предаде репортер на Zapadno.com.

Общината в Трън кандидатства с проекта в края на месец март тази година. Проектът е за обособяване и оборудване на самостоятелна кухня и подмяна на материалната база в Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с физически увреждания в град Трън. Центърът е с капацитет 10 лица и се намира в бившата общинска болница. Бюджетът на проекта, с който кандидатства трънската общинска администрация, е в размер на 29 904 лева. Съфинансирането е в размер на 16 % или 5 696 лева от общинския бюджет.

Община Трън е одобрена за финансиране със средства от фонд “Социална закрила” по Компонент 1 „Придобиване на дълготрайни активи, текущо поддържане на материалната база и изграждане на нова, реконструкция и модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги“, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на социалното министерство. Целта на компонента е подобряването на условията на живот на групи в неравностойно положение чрез обновяване или създаване на подходяща и ефективна социална инфраструктура на помещенията за предоставяне на социални услуги, както и за повишаване на тяхното качество.

Общо 29 проекта за изграждане и модернизация на материалната база на социални услуги ще бъдат финансирани от фонда. Подкрепата е на обща стойност 1 168 677 лева и ще се предоставя на одобрените доставчици, желаещи да подобрят качеството и условията на предоставяните от тях социални услуги.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...