Общественици в Брезник заснеха щъркел, разхождащ се пред читалището и прескачащ автомобили – ВИДЕО

Интересното поведение на бял щъркел беше заснето от общественици в град Брезник, видя Zapadno.com.

През последната една седмица брезничани станаха свидетели на разхождането на щъркела пред местното народно читалище “Просвещение-1870” и прескачането му на покриви на моторни превозни средства. Обикновено хората не са свикнали да виждат такова поведение от предвестникът на пролетта. Интересното е, че дори близостта на тези, които са го заснели (която е едва няколко метра) не плаши птицата.

Кадър с разхождащия се пред читалището щъркел сподели във Фейсбук председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков. Шефът на местния парламент дори закачливо добави, че това е господарят на Брезник. Милен Миланов също пусна фотосесия с щъркела пред читалището, където младият брезничанин е самодеец. Вчера пък бившият секретар на читалищната институция и любим актьор на брезничани Пейчо Панов показа на потребителите в социалната мрежа Фейсбук как господарят на Брезник прескача автомобилни покриви.

Щъркелът обитава старото щъркелово гнездо на комина на сградата, където се помещава Общинска служба по земеделие-Брезник, местното звено към Районна служба “Изпълнение на наказанията”-Перник, офис на партия и частни бизнеси. През месец юли 2021 година пожарникари от местната служба се озоваха на покрива на сградата по сигнал за пострадал щъркел. Птицата се беше оплела в гнездото, вследствие на което единият и край пострада. Пострадалият щъркел беше спасен и възстановен в спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“ в град Стара Загора.

Вижте видеото, на което щъркелът е заснет от Пейчо Панов да прескача автомобили:

Снимка: Иван Тинков

Виж също...

Loading...