Зелени площи и детски площадки в Брезник и Трън предстои да бъдат обработени срещу кърлежи

Обработка на зелени площи и детски площадки в град Брезник и населените места в община Трън предстои да се извършат, предаде репортер на Zapadno.com.

В края на месец април в град Брезник стартираха дейностите по косене на обществени тревни площи и около детските площадки. Служители към общинската администрация са извършили обработка с препарат срещу плевели около бордюрите. Обработката на детските площадки и околоблоковите пространства срещу кърлежи в Брезник се извършва минимум 3 – 4 пъти на година. При необходимост има възможност за допълнителни пръскания срещу паразитите. След извършването на обработката срещу кърлежи задължително тече карантинен срок, през които хората не трябва да имат досег с тревните площи. Първото пръскане за тази година ще се извърши, когато в прогнозата няма вероятност за валежи, поясни за Zapadno.com екологът на Община Брезник Детелина Виденова. Обработката ще се извършва от външна фирма.

Обработката срещу кърлежи на тревни площи и детски площадки в населените места в община Трън също ще се извършат от външна фирма. Тези дейности се извършват при благоприятни метеорологични условия за пръскане и по преценка на фирмата. Обектите за пръскане срещу паразитите в Трънско са около 20, поясни за Zapadno.com кметът на община Трън Цветислава Цветкова.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...