На 7 май краткотрайни валежи и гръмотевици ще има в южната половина от страната, на юг от Благоевград има условия за слаби градушки

В неделя краткотрайни валежи и гръмотевици ще има в южната половина от страната, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури са от плюс 11 до 6 градуса, по Черноморието 12 – 13 градуса. Предиобед ще има разкъсана облачност, до значителна над източните райони. Следобед в Южна България облаците ще се увеличат и ще превалява и прегърмява. На юг от Благоевград има условия за слаби градушки. През нощта валежите ще спират и облаците ще намяват.

Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от североизток със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 17 до 23 градуса, по Черноморието 16 – 17 градуса.

Времето в Европа

Влажни въздушни маси от югозапад ще се придвижват към Балканите. Валежите у нас ще бъдат съпроводени от слабо захлаждане. У нас валежите през следващите дни ще отслабват. Над континента по-интензивни валежи се очакват в крайните западни части от Европа и над южните части от Балканския полуостров.

Времето през следващите дни

В понеделник от север ще се спусне по-хладен и влажен въздух. Ще превалява по-съществено в северните райони, а във вторник в западната половина от страната. Ще захладнее. В сряда ще вали в източните и в западните райони, като постепенно валежите ще спират. В четвъртък ще има повече слънчеви часове и ще се затопли бързо, дневните температури ще достигат 20 – 25 градуса. От петък започва нов период с повече валежи над страната. Интензивни ще бъдат в южните райони през нощта в събота срещу неделя и в неделя през деня.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...