В началото на новата седмица над страната ще има значителна облачност, максималните температури ще са от 15 до 24 градуса

В понеделник краткотрайни валежи и гръмотевици ще има в южната половина от страната, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури са от плюс 12 до 7 градуса, по Черноморието 9 – 10 градуса. Сутринта облаците от север на юг бързо ще се увеличават, като през деня облачността ще бъде значителна. Около обед в Северозападна България ще завали. Следбед в Южна България и по Черноморието ще превалява и прегърмява. На юг от Благоевград има условия за слаби градушки. През нощта валежите в западните и в центраните райони ще продължават.

Вятърът ще бъде слаб от изток-югоизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север-северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса, по Черноморието 15 – 17 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...