Определени земеделски земи в Брезнишко за отдаване под наем ще се предлагат от 48 лева за декар през стопанската 2023/2024 година

От 48 лева за декар земеделски земи за едногодишни полски култури и многогодишни фуражни култури в община Брезник ще започват търговете или арендите. Земите са от държавния поземлен фонд и цената е определена за стопанската 2023/2024 година, предаде репортер на Zapadno.com.

Това е и най-високата начална тръжна цена за такъв тип земеделски земи в област Перник. В останалите общини, включително Трън, цената за наем или аренда за декар такава земя ще започва от 33 лева. Началните тръжни цени за стопанската 2023/2024 година за ливади в общините Брезник и Трън ще е 9 лева за декар. За пасища и мери от държавния поземлен фонд в Брезнишко и Трънско началните тръжни цени ще започват от 8 лева за декар.

Търговете ще се провеждат от Областна дирекция „Земеделие“-Перник на определените от Министерство на земеделието тръжни сесии, с тайно наддаване и при законовите условия, става ясно от заповед на земеделското ведомство.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...