В Брезник да спортуваш е модерно ще покажат деца и ученици от трите образователни институции в общината

Денят на българския спорт ще бъде отбелязан със спортен празник в град Брезник. Участие в събитието ще вземат деца и ученици от детската градина и двете училища в Брезнишко, каза за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Децата и учениците ще се състезават в различни спортни дисциплини, които ще стартират в 10 часа в Деня на българския спорт. Спортният празник ще се проведе на 17 май на спортен комплекс “Чорни” в града под надслов “Да спортуваш е модерно”. “Ще има масов крос, за да могат всички да участват. След това различни организирани игри за учениците от начален етап. За среден и горен курс – футболни и волейболни срещи”, поясни заместник-кметът Мария Добревска. Предвидени са награди за участниците в събитието.

Денят ще бъде неучебен за средно училище “Васил Левски” в Брезник и основно училище “Христо Смирненски” в Ноевци. Спортният празник се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Брезник и е под патронажа на кмета Васил Узунов. При неблагоприятни метеорологични условия спортния празник ще се проведе под друга форма в залата към спортен комплекс “Чорни”, двата физкултурни салона в средно училище “Васил Левски” и в детска градина “Брезица”.

Денят на български спорт се отбелязва на 17 май след решение на Министерски съвет от 4 август 2006 година. Денят е професионален празник на работещите в сферата на спорта. Датата е избрана, тъй като на 17 май 1894 година в София са пристигнали първите учители по физическо възпитание от Швейцария. Тяхната мисия е била да поставят началото на спорта в България след Освобождението.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...