Дългът на ВиК-Перник към “Водоснабдяване”-Брезник се стопи с около 150 хиляди лева след нотариална покана за издължаване

С около 150 хиляди лева се е стопил дългът от ВиК-Перник към общинското дружество “Водоснабдяване”-Брезник. Сумата е изплатена след като брезнишкото дружество е изпратило нотариална покана към ВиК оператора, съобщи за Zapadno.com управителят на “Водоснабдяване”-Брезник инженер Иван Ковачев.

Към края на месец март тази година дългът от ВиК-Перник към общинското дружество в Брезник беше над половин милион лева. Задълженията са натрупани с години и са предимно от стари плащания, които ВиК-Перник е трябвало да извърши. В края на март управителят на ВиК-Перник инженер Борислав Иванов коментира, че докато не се увеличи цената на водата, ще е трудно на дружеството да се разплаща с доставчици. Прочетете още по темата в публикацията: “Водоснабдяване”-Брезник предупреди ВиК-Перник за натрупани борчове в размер на над половин милион лева.

Двете дружества са подписали протокол за поетапно погасяване на задълженията, но в последната около половин година регулярността на плащанията е изчезнала. Това е била и причината управителят на “Водоснабдяване”-Брезник да потърси задълженията си с нотариална покана. Все още има непогасени задължения от ВиК-Перник, които възлизат на над 350 хиляди лева. Управителят на брезнишкото общинско дружество инженер Иван Ковачев се надява и останалите задължения да бъдат погасени.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...