Общинският исторически музей в Брезник отбелязва Европейската нощ на музеите с образователна работилница, концерт и отворени врати за посетители

Общинският исторически музей в Брезник ще отбележи Европейската нощ на музеите на 12 и 13 май, съобщиха от институцията.

На 12 май (петък) от 12:30 часа в музея ще се проведе образователната работилница “Хляб наш насъщен”. В инициативата ще се включат деца, а с нея в Брезник гостува Националния земеделски музей в София.

На 13 май (събота) от 11:00 часа отново ще се проведе образователната работилница “Хляб наш насъщен”. В 17:00 часа ще стартира концертът “Музеят и приятели”, в който участие ще вземат танцова формация “БрезиЯна” с ръководител Яна Кираджиева към сдружение “БрезиЯна” и ученици от вокалната група на преподавателя Румен Александров към брезнишкото средно училище “Васил Левски”. Събитията ще се проведат в изложбена сграда “Военен клуб”.

В деня, когато се отбелязва Европейската нощ на музеите (13 май) от 10:30 до 20:00 часа музейните експозиции в Брезник ще бъдат отворени за посетители.

По своя формат Европейската нощ на музеите е програма, широко отворена към възможно най-голям кръг от хора, които имат възможност не само да се докоснат до експонатите и творбите, представени от музеи и галерии, но и да почувстват посланията им. Концепцията на инициативата е да се достигне до голям кръг от хора, с акцент – младата аудитория, чрез представянето на необичайна и атрактивна програма, която освен възможността за запознаване с културното наследство, да предлага и други културни прояви, поясняват от Министерство на културата.

Виж също...

Loading...