Учебната тетрадка за личности, свързани с Брезнишко и четвърти том на сборника с доклади от конференцията “Общество, култура, образование” вече са в музея на Брезник

Две нови издания са налични в Общински исторически музей-Брезник, съобщиха от институцията.

Едното издание е озаглавено “Родени в Брезник – принос в националното и европейско културно наследство” и представлява учебна тетрадка. В нея са събрани 8 личности, които са свързани с Брезник и Брезнишко. Сред тях са Лозан Иванчев, Евстати Бурнаски и други. Тиражът на тетрадката е 300 броя. Прочетете още по темата в публикацията: Лозан Иванчев, съпругата на Гео Милев, племенницата на Кръстьо Сарафов и други личности, свързани с Брезнишко, са събрани в учебна тетрадка.

Другото заглавие на музея е четвърти том на сборника “Известия на Общински исторически музей-Брезник. Общество, култура, образование”. В сборника са събрани докладите от четвъртата научна конференция “Общество, Култура, Образование”, която се проведе в музея на Брезник през септември 2022 година. Легенди за храм-кладенеца “Пусто Гърло”, нови данни от проучване за брезнишкия храм “Света Петка”, надпис от купола на трънския манастир “Свети Архангел Михаил” и други теми са сред представените доклади.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...