Опознавателни обиколки за граждани в Министерски съвет тази събота, но при определени условия

По инициатива на министър-председателя Гълъб Донев в Министерския съвет ще се състои Ден на отворените врати, съобщиха от правителствената информационна служба.

Тази събота, 13 май, от 10 до 16 часа правителствената сграда ще бъде отворена за гражданите, които желаят да я посетят. Опознавателната обиколка ще започне от централния вход на Министерския съвет и ще включва знакови места в сградата като представителната Гранитна зала и залата, в която се провеждат заседанията на правителството. Гостите ще могат да разгледат и постоянната изложба с част от подаръците, които през годините българските премиери са получавали от чуждестранните си гости.

Предстоящият Ден на отворените врати в Министерския съвет се провежда като продължение на “Седмицата за открито управление”, част от глобалната инициатива „Партньорство за открито управление“, подкрепена от 75 държави по света.

Изискванията за сигурност не позволяват внасянето на обемист багаж или забранени предмети в сградата на Министерския съвет. Влизането в сградата ще се осъществява от централния вход на Министерския съвет на булевард „Дондуков“ № 1. Опознавателните обиколки ще се реализират само на групи, като всяка група ще се сформира съобразно реда на пристигане.

Виж също...

Loading...