Трънската екопътека посреща туристи с предупредителни табели за падащи камъни – СНИМКИ

На няколко места по Трънската екопътека са поставени предупредителни табели за опасност от падащи камъни, предаде репортер на Zapadno.com.

Трънската екопътека беше ремонтирана, но в определен период след физическото и завършване, на няколко места от фирмата-изпълнител бяха поставени табели с надпис “Строителен обект. Преминаването забранено!”. Финализирането на ремонта на екопътеката се забави, тъй като между фирмата-изпълнител “Ембилд“ ООД и Община Трън възникнаха противоречия. За тях читателите на Zapadno.com научиха в публикациите: След ремонта Трънската екопътека остава затворена, докато Общината не оформи документите с изпълнителя – СНИМКИ и Не мога да коментирам дали Трънската екопътека е безопасна за преминаване! Тя е затворена, обектът не е приключен, казва кметът на Общината – СНИМКИ.

Една година след тези противоречия ремонтът е приключен и само на едно място е останала табела с надпис “Строителен обект. Преминаването забранено!”, която не ограничава преминаването по пътеката. За сметка на това туристите, които посещават пътеката, са посрещани от предупредителни табели. Някои от тях са с правописна грешка. Табелите са поставени на определени места край Ждрелото на река Ерма и Ябланишкото ждрело.

Те са поставени след трагичния инцидент от лятото на 2022 година, когато скала се откъсна от Ждрелото на река Ерма и уби на място туристка. От инцидента през 2022 година досега не е имало други подобни случаи по екопътеката. Табелите са предупредителни и целта им да ориентира туристите на кои места има опасност от падане на камъни. Това каза за Zapadno.com кметът на община Трън Цветислава Цветкова. В района на участъка между Ябланишкото ждрело и трънското село Банкя се откроява частично свличане на скали от скалния венец в каньона. Скалите са далеч от пътеката, но на всеки турист може да му направи впечатление какво предизвиква ерозията на скалния венец.

Разгледайте актуални снимки от Трънската екопътека, които обективът на Zapadno.com засне в края на месец април:

Виж също...

Loading...