Ученици от VI до XII клас от област Перник могат да покажат как да се победи замърсяването с пластмаса по повод Световния ден на околната среда

Фотоконкурс за ученици от VI до XII клас от училищата в областите Перник, София, Кюстендил и София-град обявиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите-София. Фотографиите ще се приемат по електронна поща, видя Zapadno.com.

Конкурсът се организира по повод предстоящия Световен ден на околната среда, който се отбелязва на 5 юни. Темата на конкурса е “Да победим замърсяването с пластмаса – ЗА чиста околна среда”. Желаещите да участват трябва да се фокусират върху проблема със замърсяването с пластмаса, нейното рециклиране и предотвратяването на повторно замърсяване. Снимките трябва да не съдържат биометрични данни, да бъдат изпратени в цифров вид (черно-бели или цветни фотографии) и други изисквания. Крайният срок за изпращане на фотографиите е до 17 часа на 1 юни. Снимките ще бъдат оценявани и класирани от комисия, съставена от експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите-София. Критериите за оценка са актуалност, оригиналност, креативност и сложност на изпълнение и оформление. Общият брой точки по критериите е 100, поясниха от екоинспекцията.

Победителите ще бъдат отличени с индивидуални награди, а най-добрите снимки ще бъдат качени на интернет страницата на Регионалната инспекция по околната среда и водите-София. Снимката спечелила първа награда ще бъде поставена, като корица на Фейсбук страницата на инспекцията за период от една година, като целта е посланието да достигне до повече хора.

С решение на Конференцията на Организацията на обединените нации по проблемите на околната среда, проведена в Стокхолм, Швеция през 1972 година, е приета Декларацията за околната среда. Това е първият международен договор за екологична защита на Земята. От следващата година 5 юни се отбелязва като Световен ден на околната среда.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...